14 Ekim 2013 Pazartesi

Kuran'da Denizlerin Karışmaması


  • Bahsedilen ayet: 

"O, birinin suyu lezzetli ve tatlı, diğerininki tuzlu ve acı olan iki denizi salıverip aralarına da karışmalarını önleyici bir engel koyandır." (Furkân 53)


İddia: Tübitak Cebelitarık boğazındaki denizlerin karışmama olayını yalanladı.



Cevap:



Öncelikle şunu belirteyim. Denizlerin karışmadığı noktanın Cebelitarık boğazı olduğunu söyleyen Kuran değil Müslümanlardır. Bu bilginin hatalı olması Kuranı yanlış kılmaz!! Bu yüzden her zaman derim bir mucize iddiasının yanlış olması asla Kuranı yanlış kılmaz. 

Cebelitarık hakkında söylentiler yanlış olabilir , fakat ayetin yanlış olmadığına dair açıklama yapabilirim. Çoğu Müslüman ayetteki mucizeyi dikey olarak tarif ediyor fakat asıl bahsedilen mucize yataydır . Yani karışmama olayı bizzat denizin içindedir. 

İngilizcede “Halocline” diye adlandırılan bir deniz sistemi var. Bu sistem denizin farklı tuz oranları sebebiyle suların karışmamasını sağlıyor. 

Ayette Allah denizlerın arasında karışmayı engelleyen bir engel olduğunu söylüyor. Bu engel Halocline tabakası'dır. Resimde gördüğünüz turkuaz rengindeki tabakadır. Bu tabakanın içinde suları karışıyor fakat tabakanın dışında suyun bir yanı oranla tuzlu kalıyor ve diğer yanı oranla tatlı kalıyor. Neden oranla diyorum? çünkü tatlı suda bile tuz vardır. Tuzlu su altta kalıyor ve tatlı su üstte yüzüyor. Halocline suların birbirine girmemesini engelliyor

Bu bahsettiklerim yüzde yüz gözlemlenmiş bilimsel gerçeklerdir. Bu açıklama Kuranın kesinlikle yanlış olmadığını hatta yanlış olmayı bırakın ayette mucize olduğunu bile geçerli kılar, çünkü bu halocline daha henüz yeni keşfedilmiştir.

Ek bilgiler: Halocline nedir ? : http://en.wikipedia.org/wiki/Halocline .

Halocline in kameraya çekilmiş görüntüsü: http://www.youtube.com/watch?v=dHn80f3lAUs

0 yorum:

Yorum Gönder