14 Ağustos 2013 Çarşamba

Yanlış Bilinen Bir Kuran Ayeti






Zariyat suresi 49. ayet şöyledir; 


“düşünesiniz diye her şeyden iki çift yarattık.” 




Ancak günümüzde bilinmektedir ki, iki cins olmayan, sadece bölünerek üreyen binlerce canlı türü vardır. 





Öyleyse bu bir çelişki midir?


Görüldüğü üzere ayette ''her canlıdan'' demiyor. Fakat nedense onu okuyanlar o şekilde anlamak istiyorlar. ''Her şey'' diyor yani adı üstünde her şeyi içine alıyor. Bütün evreni, görülen maddesel bütün ''her şeyi''. 

Bunun cevabı fiziğin temelinde yatıyor. O tek cinsli canlı neyden oluşuyor? Atomlardan. Atomlarda her şey zıt eşiyle beraberdir.

Maurice Dirac, elementer parçacık pozitronun keşfedilmesiyle çift yaratılma temel ilkesini kurmuştur. Elektron, atomu meydana getiren temel elemanlardan biridir. O, negatif olarak, en küçük elektrik yük birimine sahiptir. Pozitron da elektronun kütlesi kadar kütleye sahip olmakla birlikte onunkinin aksine pozitif elektrik yükü taşıyan elementer bir taneciktir.

Fiziğin temel yapılarından biri olan 'çift yaratılma' kuralına göre, kâinatın herhangi bir noktasında bir partikül yaratılınca, onunla birlikte otomatik olarak ikizi, yani zıt olanı da meydana gelmektedir. Bunların en meşhurlarını şöylece sıralayabiliriz:
1) Elektronun zıt ikizi pozitron.
2) Protonun zıt ikizi antiproton.
3) Nötronun zıt ikizi antinötron
4) Nötrinonun zıt ikizi antinötrino.

Maddenin daha da derinliklerine inildiğinde yine çiftlerle karşılaşılmaktadır. Bilindiği gibi hemen her madde atomlardan, atomlar da proton, nötron ve elektronlardan oluşmaktadır. Protonlar ve nötronlar da 'kuark' denilen partiküllerden meydana gelmektedir. Bunlar da çiftler halindedirler. Şöyle ki:
Yukarı (up), aşağı (down);
Tuhaf (strange), tılsım (charm);
Üst (top), alt (bottom).

En son bulunan üst kuarkın varlığı sadece teorik olarak biliniyordu. Standart modele göre partiküller de çiftler halinde olmalıydı. Bulunan beş kuarkı altıya tamamlayacak bir kuarkın bulunması gerekiyordu. 440 ilim adamı bu gerçekten hareket ederek 17 yıl süren hummalı bir çalışmanın sonunda 1995'te üst kuarkı da bularak maddenin sırlarını keşfetme adına büyük ilerlemeler kaydettiler.

Atomun pozitif yükü çekirdeğinde, negatif yükü ise diğer kısımlarındadır. Öyle ise çekirdeği negatif, elektronları da pozitif olan atomlar niçin olmasın! Yani maddenin zıt eşi niçin olmasın! Bu sahanın mütehassısları, yıldızlar, güneş, gaz ve tozlardan meydana gelen galaksimizde anti maddenin varlığını kabul etmektedirler. Belki de astronomların teleskoplarla gördüğü yıldız sistemlerinin bazıları tamamen anti maddeden ibarettir. Kâinatın yaratılışında ve işleyişinde temel rol oynayan elektriğin de pozitif ve negatif olmak üzere iki cinsinin bulunduğu ilk defa 1733 yılında keşfedilmiştir. Aynı cins elektrik yükleri birbirini iterken zıt yükler de birbirini çekmektedirler. Ayrıca bir mıknatısın iki ucunda güney ve kuzey olmak üzere birbirine zıt iki kutbu olduğu bilinmektedir. Öyle ki bir mıknatıs ne kadar küçük parçacıklara ayrılırsa ayrılsın her seferinde iki ayrı kutup meydana gelir. Yani tek kutuplu bir mıknatıs meydana getirilemez. Tıpkı elektrikte olduğu gibi aynı kutuplar birbirini iter, zıt kutuplar da birbirini çekerler. Dünyamız da dev bir mıknatıs gibidir ve kuzey ve güney olmak üzere iki zıt kutba sahiptir. Kur'an-ı Mu'cizü'l-Beyan'ın, asırlarca önce söylediklerini yukarıda gördük; ilmin söyledikleri de bunlar. Aradan bunca asır geçmesine ve ilim, her geçen gün baş döndürücü bir şekilde inkişaf etmesine rağmen değişen fazla bir şey yoktur. Kur'an'ın o gün söyledikleri, o günün ilim ve mantalitesi için ne kadar geçerli ise, bugünün ilim ve mantalitesi için de aynen geçerlidir. İşte bütün bunlar, Kur'an'ın, ezel ve ebed sultanı Allah'ın (cc), mu'ciz bir kelâmı olduğunu göstermektedir.





Dolaylı olarak ilgilendiren bir konu daha var. 

Her şey zıttı ile yaratılmıştır. 

İyi - kötü, gece - gündüz, uzun - kısa, zayıf - şişman, siyah - beyaz vs. diye uzar gider bu liste. 

Kötü olmasa iyi olur muydu ? Gece olmasa gündüzü bilebilir miydik ? 

Cevap tabi ki de hayır olacak. 



Son olarak bu tür iddialar ortaya atmadan önce araştırmak lazım, buna desteksiz sallamak denir. 




6 yorum:

Unknown dedi ki...

Uydurmuşsun arkadaş.. Çok desteksiz sallamışsın hemde... Parite teoremi diye bir teori yok.. Ayrıca latincede çift : conjuges demektir..

Unknown dedi ki...

Sildiğin önceki uyduruk yorumdan sonra bu daha da uydurma çıktı..
Wolfgang Pauli, Dirac'ın dini görüşleri üzerine bir soru sorulduğunda "Eğer Dirac'ı doğru anladıysam, anlatmaya çalıştığı şey şuydu: Tanrı yoktur ve Dirac onun elçisidir."

Dirac çift yaratılma diye bir teori ortaya atmamıştır.. Sizin derdiniz arap çöl tüccarının uydurduğu masalları günümüz bilimiyle entegre etmekse boşa uğraşma.. Yalanlarınıza okumuş insanlar inanmıyor..

Unknown dedi ki...

Buna şeytan bile itiraz edemez. Emeğine sağlık kardeşim :)

Unknown dedi ki...

Maddenin çiftler halinde yaratıldığını ortaya koyan İngiliz bilim adamı Paul Dirac, 1933 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü kazanmıştır.

... Her parçacığın zıt yükte bir antiparçacığı vardır. Kararsızlık ilişkisi bize bu çiftlerin varoluşu ve yokoluşunun her yerde ve her zaman aynı anda oluştuğunu göstermektedir.

(http://www.2think.org/nothingness.shtml; Nothingness: The Science of Empty Space, Henning Genz, s. 205)

Unknown dedi ki...

Hakan bi kalkar mısın birader aklının üstüne oturmuşsun da :DD

Unknown dedi ki...

Hakan bir yanlışlık olmuş başlıkta ama içerik farklı değil.

Ayrıca kitabı da buradadır. Araştıralım ilk önce.

http://www.amazon.com/Elementary-Particles-Laws-Physics-Memorial/dp/0521658624

Yorum Gönder